Ondskabens Flydende Vatikan er et medlems-ejet, uafhængigt, dansk tegneserieforlag hvor uetablerede og fortællelystne tegnere kan folde deres vinger ud. Forlaget udgiver primært tegneserienoveller samlet i antologier, men vi hjælper også vore medlemmer med at publicere længere soloværker.
Vi mener i OFV at du som tegneserietegner lærer absolut mest af at lave mange, afsluttede tegneserier, hvorfor forlaget netop har hovedfokus på de korte, plotbaserede historier.

Ondskabens Flydende Vatikan er en forening bestående af danske tegneserietegnere. Hvis du kunne tænke dig at søge medlemskab, kan du sende eksempler på dit arbejder til “mail (snabel-a) vatikan.dk”. Vi skriver tilbage inden for et par uger og giver dig som minimum konstruktiv kritik på dit arbejde. Det vi ser efter er ansøgerens evne til at formidle et sammenhængende forløb over flere ruder og sider. Enkeltstående tegninger er derfor ikke nok. Alle stilarter og historiegenrer er til gengæld velkomne, så længe der tydeligvis er lagt arbejde i værket og der fortælles en god historie. Hvis du bliver optaget i foreningen, vil du foruden et årskontingent på 100 kr også blive bedt om at dække lidt af trykudgifterne, i de udgivelser du selv er med i. Typisk 300 kr.
OFV er en nonprofit-forening, penge fra salg af vore antologier bliver derfor i forlaget og går til at reducere fremtidige trykkeudgifter.

Oprindeligt var Ondskabens Flydende Vatikan et Odenseansk baseret internetpodcast, hvor Henning Larsen, Tore Sæderup og Peder Riis anmeldte tegneserier – hovedsageligt fra den amerikanske mainstream, men også danske og europæiske albums, manga og meget andet. De legede ofte med ideen om at udgive deres egne tegneserier og da podcastet i 2009 stod for at blive nedlagt, fordi Henning skulle flytte til København, besluttede de tre sig for at gøre noget ved skaberdrømmen. Trekløveret samlede en gruppe af tegnere fra deres fysiske og virtuelle omgangskreds – tegnere som efter deres mening havde evnerne og ville dele visionen om et selvejet mikroforlag med lettilgængelige tegneserier på programmet.
Ved tegneseriemessen Komiks.dk i 2010 debuterede forlaget OFV således med Fantasmagori nr 1 og Dansk Tegneseriemaraton 2009.
Antologiserien Fantasmagori nåede i de følgende tre år at udkomme i 10 numre, inden den blev erstattet af den nye serie Tuschmørke.